KALENDER

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die reeds gepland staan. Meer details per activiteit zoals tijdstip en plaats van afspraak, te contacteren persoon, inschrijvingen en andere bijkomende info vind je steeds op de kalender die je persoonlijk ontvangt.


Zondag  29/04/2018                          Borgloon: Natuur- en kunstwandeling
Tussen de velden en boomgaarden (hopelijk kunnen we  nog wat bloesems bewonderen) staan er verschillende kunstwerken opgesteld. Deze laten de voorbijgangers anders naar de omgeving kijken. Alle kunstenaars spelen op een speciale manier in op het landschap en op de lokale context.We bezoeken ook het befaamde “doorkijkkerkje” in Borgloon.
De wandeling is ongeveer. 8.5 km.

Vrijdag 04/05/2018                            Keerbergen: Gezellig samenzijn
Deze avond willen we eens een ander cafeetje uitproberen. We gaan naar “ Het Moleken”  in Keerbergen.

Zaterdag 05/05/2018                         Geel: t Galjoen
Vanavond kan je lekker als vanouds swingen. Alle dansers kunnen zich uitleven op de dansvloer. Ook niet-dansers zijn hartelijk welkom om alles goed in ’t oog te houden.

Zondag 06/05/2018                            Aarschot: ontbijtwandeling
Samen met La?Hasta! en Kalipso en gaan we ook dit jaar een ontbijtwandeling doen.
Eerst lekker ontbijten in het Posthuys en daarna  gaan we op pad.

Donderdag 10/05/2018                      Ramsel: kruiwagenkoers
Al 36 jaar lang wordt er in Ramsel de Potjèrkruiwagenkoers georganiseerd, een originele kruiwagenrace waarbij de deelnemers zo snel mogelijk een parcours moeten afleggen met allerlei leuke hindernissen en proeven.

Vrijdag 11/05/2018                                 Aarschot: Harte troef
Vanavond komen we samen in een bistro waar het gezellig vertoeven is, een plek om je heerlijk thuis te voelen en zeker naar terug te komen. Misschien laat het weer ons toe om te genieten van het aangename terras?

Zaterdag 12/05/2018                               Veerle: concert Wannes VDVelde
In 2018 is het 10 jaar geleden dat Wannes Van de Velde ons verliet. Chansonniers van nu putten graag uit zijn liedboek. Hans Mortelmans is een rechtstreekse muzikale erfgenaam van Wannes en neemt met zijn groep de muzikale omlijsting voor deze hulde voor zijn rekening. Jan De Smet van de Nieuwe Snaar speelde sinds de jaren ’60 geregeld samen met Wannes, en brengt met groot plezier nummers van de meester op de planken. Ook de Antwerpse Mira en huis-Merode-man Lennaert Maes verdiepen zich voor de gelegenheid in Wannes’ poëzie, en Walter Poppeliers, die jaren met Wannes samenspeelde, vervoegt voor de gelegenheid de begeleidingsband.
Zondag 13/05/2018                                     Aarschot: petanque
Spelletje behendigheid, wie doet er mee ? Ook supporters zijn welkom!
En natuurlijk genieten van een lekker drankje in het bruine café aan zéér democratische prijzen.

Vrijdag 18/05/2018                                     Aarschot : avondwandeling
Een korte avondwandeling in Aarschot. We gaan de stad vandaag ontdekken aan de hand van de “levende beelden” en hun legende of historisch relaas. Nadien gezellig samen iets gaan drinken. Wie alleen iets wilt komen drinken, belt best even om te weten waar we zitten.

Zaterdag 19/05/2018                                  Tielt-Winge: wok
Wok en Grill Han King: Soep, voorgerecht, wokken of grillen naar keuze, uit te kiezen aan het buffet. Afsluiten met een dessert .Voor ieder wat lekkers

Zondag 20/05/2018                                    Herselt: Ten velde
Ten Velde is een totaalspektakel om de eerste wereldoorlog te herdenken met veel respect voorde inwoners van Herselt die ‘ten velde’gestreden hebben voor de vrijheid en het vaderland. Ten Velde is samen dansen, zingen, kunstwerken maken, muziek en toneel spelen. Ten Velde is samen aan tafel zitten en genieten van een maaltijd bereid van patatten, groenten en vlees van eigen bodem.

Vrijdag 25/05/2018                                      Rotselaar: line-dance
Het vervolg van de leuke line dance avond enkele weken geleden. €2 inschrijving, drank aan democratische prijzen, deze avond wordt gecombineerd met een gezellig samenzijn.

Zaterdag 26/05/2018                                   Aarschot: Praatcafé
We heten onze leden en geïnteresseerden hartelijk welkom vanaf 14u30 om elkaar in een  rustige ontspannen sfeer beter te ontmoeten. Tegelijk lichten we de werking van onze vereniging toe en kan iedereen gezellig (bij)babbelen. Nadien overlopen we de activiteiten van de volgende maand.

 

Zaterdag 26/05/2018                                    Heverlee : lezing
Ligt u ook wakker van de geopolitieke instabiliteit, de plaat van Karen Damen of de nakende Apocalyps ? Na deze lezing bekijkt u deze en andere multiversele problemen in het juiste perspectief en zult u weer een goeie nachtrust vinden.
In een uiterst verhelderende en vooral humoristische conference schets Geert Moons de bijzondere relatie tussen God en de Wielrenner. Beiden delen immers dezelfde missie tot meerdere eer en glorie van het menselijk ras.
U verneemt onder meer hoe de Heilige Maagd Maria persoonlijk en op dramatische wijze heeft ingegrepen in de Giro van 1950. Ook het dopingprobleem wordt niet uit de weg gegaan. Het wordt in het licht van de Bijbel tot zijn juiste proporties herleid. In het zog der wielergoden beklimmen we de Ventoux en we zien hoe de iconografie van de christelijke kunst een blauwdruk is voor de beeldtaal van de wielerverslaggeving. Uiteraard wordt dit alles overvloedig geïllustreerd met recent beeldmateriaal waar u van achterover zal vallen. Hopelijk pas binnen de laatste drie kilometer…

Zondag 27/05/2018                                       Baal: wandeling
Langs rustige wegeltjes in het groen verkennen we de omgeving van Baal, aan de rand van de Kempen. Van op de top van de Balenberg – een natuurgebied – heb je een prachtig uitzicht op het het Hageland. Stevige wandelschoenen zijn aanbevolen.

 

 VOORUITBLIKvooruitblik

 

Zaterdag 2 juni 2018                            Aarschot: fietstocht
We vertrekken vanuit het station van Aarschot omdat je daar ook een fiets kunt huren, mocht je problemen hebben om je fiets te vervoeren.

Zaterdag 14 juli 2018                             Aarschot: Barbecue
Je kan genieten van een lekker aperitiefje, een verzorgde barbecue en afsluiten met een dessertje

van 26 juli tot 1 augustus 2018: reisje Duitsland
langsheen de romantische strasse, een toeristische route van zomaar eventjes 385km.