KALENDER

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die reeds gepland staan. Meer details per activiteit zoals tijdstip en plaats van afspraak, te contacteren persoon, inschrijvingen en andere bijkomende info vind je steeds op de kalender die je persoonlijk ontvangt.

Zondag  01/05/2022
K.W.B. organiseert ‘Lentebloesemwandeling in Houwaart’- ‘Houwaart wandelt 50 km door het hart van het Hageland’. Je kan kiezen uit 6 wandellussen: 5,4 – 6,2 – 7,4 – 9 – 11,4 – 11,5 km die onderling combineerbaar zijn tot maar liefst 50 km. We kiezen ter plaatse welke lus we wandelen.

Vrijdag  06/05/2022
Tom en Kathy raakten na een reis in Zuid-Afrika gefascineerd door wereldwijnen en wilden hun nieuwe passie graag delen. Daarom openden ze een wijnbar met bijhorende webshop in Langdorp.  Bij Mundowijnen kan je kiezen uit Chileense, Braziliaanse, Nieuw-Zeelandse, Siciliaanse en Zuid-Afrikaanse wijnen, die je ook kan kopen. De aroma’s die je hier proeft, brengen je zéker in vakantiestemming! Mensen die geen wijn drinken, hebben ook een ruime keuze om iets te drinken.

Zaterdag 07/05/2022
Vanavond eten we bij Don Petrol in Tielt-Winge.  Een gezellige ‘juke joint’ waarin de inrichting, de leuke muziek en het verhaal van Don Petrol ervoor zorgen dat je een ‘beleving’ ervaart. Het interieur van de zaak is een mix van oud garagemateriaal, retro-hebbedingen, hout en roest. De zaak heeft een origineel zelfbedieningsconcept waarbij beleving centraal staat. Er is doorlopend een film over het leven van Don Petrol, een kapel met offergedeelte, een ‘wheel of fortune’ en wie fingerfood bestelt, mag gratis een tune op de jukebox kiezen. Jullie zullen ogen tekort komen. Wie erbij wil zijn, verwittigt Hugo vóór 5 mei zodat hij kan reserveren.

Vrijdag 13/05/2022
Omdat het in maart zó is meegevallen, gaan we opnieuw de beentjes losgooien in dancing De Kroon in Scherpenheuvel. Dansers en niet-dansers zijn zéker welkom!

Zondag  15/05/2022
Kom jij naar de Merodehappening in Diest? Er zijn verschillende activiteiten in het Begijnhof en het Webbekoms Broek. In het Begijnhof kunnen we de ambiance opsnuiven, proeven van lekkers uit het Merodegebied, lokale ondernemers ontmoeten en een muzikaal intermezzo meepikken. Ook de Lindemolen, die vlakbij de ingang van het Provinciaal Domein ‘Halve Maan’ ligt, kan bezocht worden. Om 15.00 uur start een beverwandeling in het Webbekoms broek. We volgen de gids en komen meer te weten wat de gevolgen zijn van een familie bevers in het Webbekoms Broek. Voor deze wandeling dien je vooraf in te schrijven..

Vrijdag  20/05/2022
Vanavond staat de voorstelling ‘Poema para los muertos’ (‘Gedicht voor de doden’) in zaal De Krop in Kampenhout op het programma. Theater De Jonghe vzw presenteert Flamencokoor Savia Flamenco. Dit multimediaal muzikaal theater herdenkt de 85ste verjaardag van de executie (1936) van Federico García Lorca, de meest lucide en meest gelezen dichter die Spanje ooit gekend heeft. De voorstelling is een compositie van zang, dans, muziek en voordracht in het Spaans en in het Nederlands, aangevuld met visualisaties in de vorm van foto’s, documentaire en videokunst. Een verhaal van ingetogen rouw en bruisend leven!

Zaterdag  21/05/2022     
Lutgarde stelt voor om te gaan zwemmen in Sportoase De Lo in Heist-op-den-Berg. Nadien kan er iets gedronken of gegeten worden in de cafetaria. Heb jij interesse?

Zondag  22/05/2022
Vandaag opent Café Boerenhof in Meensel-Kiezegem haar zomerterras. In dit wielercafé van het Hageland zijn tal van wielervedetten kind aan huis: Eddy Merckx, Roland Liboton, Guido Vancalster, Ivan Basso en vele anderen. Originele koerstruitjes, souvenirs en foto’s van Eddy Merckx, je vindt het er allemaal. Kom genieten van het zomerterras en het themafeestje “Café Rendez-vous”!

Vrijdag  27/05/2022
Ga mee met ‘The Milkmen Sixties tribute band’ op roadtrip ‘Back to the sixties’! De band viert zijn 10-jarig bestaan in café Den Hemel in Zichem. Tijdens een meer dan 2 uur kwaliteitsvol programma brengen ze muziek van o.m. The Beatles, The Rolling Stones, Roy Orbison, The Animals, Jefferson Airplane, Spencer Davis, The Who, The Ventures en vele anderen. Laat je verrassen door hun eigen pittige en unieke sound. De toegang is gratis!

Zaterdag  28/05/2022
We wandelen ‘Langs de Grote Nete – Rondje vanuit Hallaar’. Lutgarde neemt ons 7,5 km mee via rustige wegen langs het wandelbos en over de Netedijk.  Zorg bij regenweer voor stevig schoeisel want op sommige plaatsen kan het dan drassig zijn. Na de wandeling kunnen we iets drinken in café Den Don.

Zondag  29/05/2022
We komen samen voor het praatcafé. De kalender van juni wordt besproken en voorstellen voor volgende maand(en) zijn welkom.

Degenen die mee naar Les Lacs de l’eau de l’Heure gaan in juli dienen aanwezig te zijn op het praatcafé om verder af te spreken.

Vooruitblik

Reis ’t Vervolg 2022 : We reizen naar Les Lacs de l’Eau d’Heure van 8 tot 11 juli 2022

16 en 17 september 2022: Lolands Festival in Scherpenheuvel-Zichem. Dit is een jaarlijks festival ten voordele van het A.L.S. Laeversfonds. Wie interesse heeft, koopt zélf een ticket op www.lolands.be/tickets. De prijzen in voorverkoop: vrijdag € 27,00; zaterdag € 17,00; een combiticket €40,00. Twee namen van de line-up zijn al gekend: Stan Van Samang en Level Six.

22 juli 2022: jaarlijkse barbecue in zaal Ter Klasse in Aarschot

23 oktober 2022: paellafestijn in zaal Ter Klasse in Aarschot

 

  Verbondenheid - tips voor diepere relaties | Innerlijke Focus