KALENDER

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die reeds gepland staan. Meer details per activiteit zoals tijdstip en plaats van afspraak, te contacteren persoon, inschrijvingen en andere bijkomende info vind je steeds op de kalender die je persoonlijk ontvangt.

Zondag  29/07/2018                       St – Truiden:kleine stadsverkenning
St. Truiden een heel gezellige stad met heel veel terrasjes en vooral lekkere ijsjes.
We doen een korte wandeling en voor de liefhebbers kan men met de Trudopas de historische parels van de stad ontdekken.

Vrijdag  03/08/2018                        Aarschot: Hap Foodtruckfestival
Het leukste foodtruckfestival komt naar het stadspark in Aarschot! Lekker eten, een gezellige setting en tal van muzikanten toveren het stadspark om tot de ‘place to be’.  De toegang is gratis.

Zaterdag  04/08/2018                     Gent: wandelzoektocht
Tijdens deze interessante wandelzoektocht ontdekken we een stukje Gent. We maken er natuurlijk een daguitstap van. Je kan gerust een picknick mee brengen.

Zondag  05/08/2018                        Munsterbilzen: railbike
Fietsen op een railbike! Een belevenis op zich. We fietsen +/- 6km van Munsterbilzen tot in Gellik en nadien keren we terug. We fietsen hierbij grotendeels door mooie holle wegen beschermd tegen de zon en lichte regen! Ook goed te doen bij zeer hoge temperaturen! Dit unieke stukje spoorweg bevat holle wegen, oude bruggen en kastelen. En vooral veel natuur. Het parcours duurt ongeveer twee uren.(De stop inbegrepen) Halverwege laat een stop van 30 minuten toe uit te blazen in een verbazend kader. Op deze plaats kunnen we ook picknicken.

Vrijdag  10/08/2018                         Aarschot: Aarschot zingt
Wie deze avond veel ambiance wil en zich volledig wil laten gaan, kan meezingen met de alom gekende nummers van de liveband.

 Zaterdag  11/08/2018                       Haacht : fietszoektocht
Eerst is er een ontbijt met een koffiekoek en koffie. Daarna springen we de fiets op voor een tochtje van +/- 42 km (over een hele dag).
’s Middag worden ons 3 broodjes en 2 consumpties aangeboden.
Rond 17u30 worden wij terug in Haacht verwacht waar men ons een 3-gangenmenu serveert (voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert).
Tijdens de avond volgt ook de prijsuitreiking.

Zondag  12/08/2018                          Meensel: Wandeling
We begeven ons via de oude tramroute, langs een kunstwerk tussen de fruitbomen en maken een tussenstop bij het standbeeld van Eddy Merckx. Nadien is er mogelijkheid om op de schapenfokkerij een ijsje te eten. De wandeling bedraagt ongeveer 6 km en gaat gedeeltelijk over de weg.

Woensdag  15 augustus                   Aarschot: St Rochusverlichting
Ontelbare kaarsjes zorgen opnieuw voor een sfeervol feeëriek geheel.
Dit jaar zijn er over het hele parcours 4 wagenspelen te bekijken. (Gasthuiskapel, P Raskinkade, Begijnhof en ’s Hertogenmolens).Deze tonen  fragmenten uit het leven van St. Rochus en de pestgeschiedenis van Aarschot. Elk wagenspel duurt 20 tot 25 minuten.

Vrijdag  17/08/2018                        Aarschot: gezellig samenzijn
Samen gezellig op het terras van Harte troef. Genieten van een drankje, een babbeltje,…

Zaterdag  18/08/2018                     Aarschot: festival van de verloren onschuld
Vandaag treed de  Leuvense groep “Wild Honey Pie” op. Zij brengen een uitgebreid repertoire van The Beatles. Het gedroomde alternatief als je nooit de echte Beatles live aan het werk hebt gezien. Inkom: gratis

Zondag  19/08/2018                         Aarschot: festival van de verloren onschuld Dries Elsen & Friends geven er samen met hun Aarschotse rockband een flinke lap op.             

Vrijdag  24/08/2018                         Aarschot: muzikaal vuurwerk
Naar jaarlijkse traditie pakt de stad Aarschot, tijdens Aarschot Kermis, uit met een muzikaal vuurwerk- spektakel van formaat. Zoals steeds wordt het vuurwerk vanaf 22 uur afgestoken in de Demervallei. Het lichtspektakel wordt muzikaal opgeluisterd met een mix van klassieke muziek, 90′s, rock’n-roll en hedendaagse hitmuziek.

Zaterdag  25/08/2018                    Leuven: Expo herleven na 1918
Leuven herdenkt ‘100 jaar einde Eerste Wereldoorlog’ met het verhaal van de naoorlogse Leuvenaar. Het einde van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden betekende het begin van de weder- opstanding van de zwaar getroffen stad en haar bevolking. De expo brengt in beeld hoe de naoorlogse Leuvenaar herleefde, zowel in het dagelijkse leven als in de werkelijke heropbouw. Je komt te weten hoe hij op zoek ging naar oplossingen rond zorgen, wonen, werken, leren en ontspannen en hoe de herinnering aan de verwoesting van de oorlog de afgelopen eeuw levend werd gehouden. ‘HERLEVEN. Leuven na 1918’ toont de veerkracht van de stad en haar bewoners, en herinnert ons aan wat nooit meer zou mogen gebeuren.

Zondag  26/08/2018                        Aarschot: praatcafé: La Contessa
We heten onze proefleden en onze leden hartelijk welkom vanaf 14u30. We kunnen dan rustig elkaar wat leren kennen, de werking van onze vereniging uitleggen en een gezellig babbeltje doen. Nadien overlopen we de activiteiten van de volgende maand en kan je leuke ideeën aanbrengen voor de volgende maanden. Kom je wat later… geen probleem. Vraag even waar ’t Vervolg zit want boven de zaak is een zaaltje.

________________________________________________________


 VOORUITBLIKvooruitblik

Voorlopig geen vooruitblik. We rusten even uit.